Flying Bull (Ningbo) Electronic Technology Co., Ltd.

AL4 257416 Притисок на маслото на електромагнетниот вентил на менувачот за Citroen Peugeot Renault

AL4 257416 Електромагнетниот вентил на кутијата за пренос на бранови е клучна компонента што се користи во автоматските менувачи. Деталите се како што следува:

AL4 DPO 257410 257416 (2)

1. Применлив тип на возило:

① Главно се применува на моделите од сериите на Peugeot Citroen, вклучувајќи ги и Peugeot 206, 207, 307, C2 Sega, Triumph итн., како и Citroen Picasso, Sena, Elysee, Fukan и други модели на менувачи AL4.

② Тоа важи и за некои модели на Chery.

2. Функција:

① Како електромагнетниот вентил што го регулира притисокот на маслото во менувачот и електромагнетниот вентил за заклучување на конверторот на вртежниот момент, го контролира притисокот на маслото и дејството на блокирање на конверторот на вртежниот момент во менувачот.

② За време на процесот на смена, отворот на електромагнетниот вентил ќе се прилагоди за да се подобри мазноста на менувањето.

③ Различни електромагнетни вентили контролираат различни спојки или сопирачки за да се осигураат дека тие играат улога во различни брзини.

3. Изведба на дефекти:

① Кога електромагнетниот вентил откажува, може да има силно чувство на фрустрација при возењето, аларм за пренос, извичник на триаголник и други феномени на дефект.

② На пример, S снег светла трепка, промена влијание, триаголник симбол светилка аларм, итн, може да биде изведба на електромагнетниот вентил дефект.

4. Предлог за замена:

При замена на електромагнетниот вентил, треба да се замени и маслото од резервоарот за бранови.


Време на објавување: 26.06.2024