Flying Bull (Ningbo) Electronic Technology Co., Ltd.

4212221 Додатоци за градежни машини Електромагнетниот вентил на менувачот на редуктор за подигнување

1. Преглед на производот

企业微信截图_17202541733267

Број: 4212221

Употреба: како додаток за градежни машини, особено за менувачот на предната машина за кревање.

Функција: Електромагнетниот вентил на менувачот игра клучна улога во менувачот на положувачот, кој ја реализира функцијата за менување и пренос на менувачот со контролирање на насоката на вклучување-исклучување и проток на колото за масло.

2. Употреба и одржување

Инсталација: Електромагнетниот вентил на менувачот треба да го инсталираат професионалци за да се осигураат дека положбата за инсталација е правилна, цврсто фиксирана и добро поврзана со другите компоненти.

Одржување: Редовно проверувајте го работниот статус на електромагнетниот вентил, вклучително и отпорноста на намотката, дејството на макарата итн., за да се обезбеди негова нормална работа. Ако се открие дефект или оштетување, треба да се замени или поправи навреме.

3.Дијагностика и отстранување на дефекти

Вообичаени дефекти: прекин на серпентина на електромагнетниот вентил, заглавување на макара, итн., е вообичаената грешка на електромагнетниот вентил на преносот. Овие грешки може да предизвикаат менувачот да не работи нормално, дефект на менувачот и други проблеми.

Метод на дијагноза: Користете мултиметар за мерење на отпорноста на намотката на електромагнетниот вентил и проверете дали вредноста на отпорот е во нормалниот опсег; Отстранете го електромагнетниот вентил, пристапете до напонот за тестирање за вклучување-исклучување, проверете дали работата на макарата е нормална.

Мерки за елиминација: Според дијагностичките резултати, преземете ги соодветните мерки за елиминација, како што се замена на оштетениот електромагнетниот вентил, чистење на блокираниот филтер итн.


Време на објавување: јули-06-2024 година